Stampotten ook vegetarisch

De vers gemaakte stamppotten met vlees van de keurslager liggen weer in de winkel. Ook voor de vegetariër een ruim aanbod!

Foladi in slechts enkele dagen voorzien van nieuwe look!

Dat is de kop van het bericht van Verspunt. De winkel is door Toonen Winkelinterieurs in slechts twee dagen tijd voorzien van een nieuwe, moderne look. Er is een combinatie gemaakt van een nieuwe en jong gebruikte inrichting. Door het verplaatsen van het afrekenpunt naar het middeneiland is de nieuwe routing ontstaan. In het middeneiland en het notenmeubel is tevens veel opbergruimte gecreëerd. Judith: “Alles is nu veel overzichtelijker”. De ramen zijn voorzien van prachtige sfeerfoto’s. Hierdoor is van veraf al te zien dat je voor groenten en fruit bij Foladi moet zijn! Bij bedrijf in de spotlights kunt u het hele artikel lezen.

Feestelijke opening na verbouwing

Drie dagen zijn de deuren gesloten geweest voor een grondige verbouwing van onze winkel. De winkel heeft een complete metamorphose ondergaan en op 30 november 2018 hebben wij met feestelijke balonnen de deuren weer voor u geopend.

De koeling in het midden van de winkel heeft plaats gemaakt voor wandkoelingen. De kassa’s staan in het midden van de winkel.

Impressie:

 

 

 

Verse kapucijners en doperwten

Mooie blauwpaarse en mooie groene peulen zijn vanaf begin juli heel kort verkrijgbaar in onze winkel.

Kapucijners en erwten

Kapucijners

De erwten uit de peulen halen. Koken in weinig water zonder zout omdat het velletje daar een beetje taai van kan worden. Kooktijd 5 – 10 minuten.

Doperwten

Doperwten zijn frisgroene erwten die erg smakelijk maar ook erg gezond zijn. Verse doperwten zijn heel kort te verkrijgen omdat de kwaliteit na het oogsten snel afneemt. De suikers in de erwten worden namelijk na het oogsten snel omgezet in zetmeel en daardoor minder zoet en melig. Het overgrote merendeel van de doperwten worden daarom ingeblikt, ingevroren of in potten gedaan.

Van 500 gram verse doperwten blijft na doppen van de peulen ongeveer 150 tot 200 gram erwtjes over.

 

Medewerker Kees in Zideris magazine

Piepers en sinaasappels wegen en de stoep vegen

is de kop van het artikel in het Zideris magazine 2. Zideris is een kleinschalige organisatie die onder het motto ‘eigenzinnige zorg’ professionele begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Kees van Welie werkt al bijna vijf jaar twee dagen in de week bij Foladi groente en fruit in Wageningen. Zijn werkzaamheden bestaan o.a. uit piepers afwegen (bij de 2 kg op de weegschaal zit een sticker), sinaasappels controleren op rotte plekken én buiten vegen. Dit laatste vindt hij eigenlijk het leukst, dan kan hij lekker kijken en kletsen met mensen. Judith geeft het een goed gevoel en zij vindt het vooral ook gezellig. Zij nam vijf jaar geleden zelf het initiatief voor deze samenwerking. Van klanten komen ook alleen maar positieve reacties. In het begin was het even wennen aan elkaar, maar nu loopt het lekker.

Kees en Judith
Kees en Judith werken graag samen bij Foladi groente en fruit

Kijk op de website van Zideris waar u het magazine 2 van juni 2016 kunt bekijken.